Tartalom rész kezdete

Hírek

A pedagógus mint a pénzügyi és vállalkozói kompetenciafejlesztés kulcsa

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány Kecskeméten rendezte meg „train the trainers” programját, azaz a pénzügyi és vállalkozói kompetenciafejlesztésben élen járó iskolák tanárainak tartottak 3 napos tudáscserét. E tréning részeként ismerkedtek meg a pedagógusok a pénzügyi tudatosságra nevelés hazai jó gyakorlataival és cseréltek tapasztalatot a fiatalok motivációjának felkeltése témakörében. Mi inspirálja az új generációt, hogy gyakorlatorientált tudást szerezzen? A résztvevők között volt történelem szakos, volt művésztanár, de többségükben gazdasági tantárgyakat tanító szakember, akik „ötletbörze” keretében is megfogalmazták tapasztalataikat a pénzügyi tudatosság és a vállalkozói kompetenciák fejlesztésének jeltőségével kapcsolatban:

  • Volt, aki nemcsak magyar nyelven, de angolul is oktat pénzügyi ismereteket és nagyon hasznosnak ítélte a okosanapenzzel.hu, a Pénzügyminisztérium által működtetett honlapon elérhető angol tartalmakat.
  • Általában szakkörök, fakultatív tantárgyak keretében van lehetőség a diákok megszólítására, ami nehezíti a téma iránti elköteleződést, hiszen a fiatalok a középiskolában már különösen leterheltek.
  • Van olyan sikeres oktató, akinek diákjai a Pénziránytű Alapítvány diáknagykövetei és havi szinten készítenek digitális pénzügyes anyagokat a TIKTOK-ra. (tiktok.com)
  • Aranyiránytű díjas fiatalok indították azt az online újságot, ahol a pénzügyi világhoz kapcsolódó saját cikkeket jelentetnek meg az alkotók: curion.hu
  • Az egyik pedagógus felvetette, hogy olyan tréningen is szívesen részt venne, ahol mind a mentortanár mind a diák együtt részesülne továbbképzésben.
  • Volt, aki pénzügyi szabadulószoba megalkotásában segítette diákjait: view.genial.ly
  • Érdekes volt hallgatni, hogy a tájművészet és az ökoprintes szatyor, hogyan kapcsolódik a fenntarthatóságra épülő vállalkozás ötletéhez.

 A Pénzügyminisztérium örömmel támogatta a kecskeméti rendezvény szakmai programját. Eredményes és sikeres munkát kívánunk a 2022/23-as tanévre!

Csatolt képek

További hírek