Tartalom rész kezdete

Hírek

Indul a BankCode országos pénzügyi verseny

Február 25-ig, az első forduló végéig lehet jelentkezni a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontért és pénzmúzeumért felelős önálló osztálya és a Pénziránytű Alapítvány által már negyedik alkalommal meghirdetett BankCode országos tanulmányi versenyre.

Hogyan működik a pénzügyi rendszer? Milyen megtakarítási formák közül választhatunk? Hogyan tudjuk pénzügyeinket tervezni? Hogyan válhat ökotudatossá a család gazdálkodása? Milyen forrásokból finanszírozhatjuk vállalkozásunkat? – Többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ azok a középiskolások, akik beneveznek a BankCode versenyre.

A felkészülésben a Pénzmúzeum szakmai cikkei, valamint a Pénziránytű Alapítvány ingyenesen elérhető tananyagai, játékai, modern mobilapplikációi és e-learning portálja is segítenek. A regisztrációs időszakban pedig webináriumokkal és a korábbi években eredményesen szereplő diákok tapasztalait bemutató videóval is támogatják a szervezők a csapatok hatékony felkészülését.

A versenyre február 25-ig lehet regisztrálni a https://verseny.penziranytu.hu/ oldalon. Az első online forduló február 21-én megnyíló kérdéssorának kitöltésére is eddig a határidőig van lehetőség.

További hírek