Tartalom rész kezdete

Hírek

Rekordszámú diák került közelebb pénzügyi céljai megvalósításához

Pénziránytű Alapítvány

Több mint ötezer diákot mozgatott meg a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi szimulációs versenye és a pénzügyi célok megvalósítását középpontba helyező kreatív alkotópályázata, melyek közös díjkiosztójára február 6-án a Pénzmúzeumban került sor. A diákok mellett ezúttal is elismerték a felkészítő tanárokat és díjazták a legaktívabb iskolákat is.

Az „Álomból valóság – Így érhetjük el pénzügyi céljainkat” címmel meghirdetett alkotópályázatra idén rekordszámú, 900 nevezés érkezett. Az 1-14. évfolyamosoknak kiírt pályázaton a tanulók megmutathatták pénzügyi céljaikat, de azt is, hogyan valósíthatják meg álmaikat. A diákok pénzügyi és digitális kompetenciáinak fejlesztését célzó, három korosztályban meghirdetett pályázaton a kategóriák legeredményesebb 10-10 helyezettjét díjazta az Alapítvány. A legötletesebb alkotások készítői, a középiskolás social media különdíj nyertese, valamint a legaktívabb felkészítő tanárok vehették át értékes nyereményeiket a Pénzmúzeumban.

Az életben előforduló, valós pénzügyi döntésekre felkészítő MoneySim ViaDal szimulációs versenybe összesen 4200 középiskolás kapcsolódott be, kétszer annyian, mint az előző tanévben. Közülük a legjobb eredményt elérő negyven diákot, valamint a legtöbb tanulót aktivizáló felkészítő tanárokat és iskolákat is díjazta a Pénziránytű Alapítvány. Az ünnepélyes esemény végén a meghívottak a Pénzmúzeum állandó kiállítását is végigjárhatták.

További hírek