Tartalom rész kezdete

Hírek

Zalaegerszegi győzelem a BankCode országos pénzügyi versenyen

2024. március 28. - Pénziránytű Alapítvány

Közel 3700 diákot mozgatott meg az idén hatodik alkalommal megrendezett BankCode középiskolás verseny. A Pénziránytű Alapítvány és a Pénzmúzeum országos pénzügyi versenyén - immár címvédőként –zalaegerszegi csapat diadalmaskodott.

Ebben az évben minden eddiginél több, 1218 csapat, azaz közel 3700 diák vett részt a BankCode országos pénzügyi versenyen. A középiskolai csapatok négy fordulón keresztül mutathatták meg, mennyire jártasak a pénzügyi döntések világában. A végső megmérettetésre a korábbi fordulókban legeredményesebb gimnáziumi és szakképzési ágon versenyző csapatok kaptak meghívást. A március 26-án a Pénzmúzeumban megrendezett szuperdöntőn az első díjat a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata hozta el. Felkészítő tanáruk, Rinfel Mónika büszkén számolt be arról, hogy diákjai immár harmadik alkalommal arattak győzelmet a rangos tanulmányi versenyen. A szuperdöntőn egészen új típusú, kreatív kihívásokkal is találkoztak a tanulók, például az idén 100 éves jegybank történetét kellett híradós tudósítás formájában feldolgozniuk.

Eredmények:

Az 1. helyezett a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata lett. Nyereményük egy-egy Apple Macbook Air notebook és 70.000 Ft/fő értékű utalvány.

A 2. helyet a Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum csapata szerezte meg. Felkészítő tanárukkal együtt egy-egy Apple iPhone 14 (128GB) mobiltelefont, valamint 50.000 Ft/fő értékű utalványt vihettek haza.

A képzeletbeli dobogó 3. fokára a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium csapata állhatott fel. Ők fejenként egy-egy Apple iPad 10 készülékkel és 30.000 Ft/fő értékű utalvánnyal lettek gazdagabbak.

A szervezők díjazták a harmadik fordulók és a szuperdöntő legeredményesebb csapatait, valamint a legtöbb diákot mozgósító iskolákat is, végül egy izgalmas Pénzmúzeumbeli látogatással zárhatták a napot résztvevők. A BankCode szuperdöntőn és az azt követő díjátadón készült fotók itt tekinthetők meg: https://penziranytu.hu/bankcode-2024-szuperdonto

További hírek